Bu kriterler internetteki en geniş tütün inceleme veri tabanına sahip olan tobaccoreviews.com sitesinde kullanılan kriterlerdir. Sözü geçen sitede İngilizce yazmış olduğum tütün incelemeleri yazılarımla, burada Türkçe yazdıklarım arasında bu kriterlere bağlı olarak sorun yaşamamak üzere bu kriterler standardına bağlı kaldım.
Sertlik: Bu genelde nikotin oranı ile bağlantılıdır.
son derece hafif
çok hafif
hafif
orta hafif
orta
orta sert
sert
çok sert
son derece sert
dayanılmaz sertlikte
Aroma katkısı: Dolaylı yoldan lezzet vermek amacıyla katılmış aroma oranı.
yok
son derece hafif
çok hafif
hafif
orta hafif
orta
orta fazla
fazla
çok fazla
son derece fazla
Lezzet: İçim esnasında tütünün ağızda bıraktığı lezzet yoğunluğu.
hiç yok
çok az
hafif
hafif-orta
orta
orta-yoğun
yoğun
çok yoğun
son derece yoğun
dayanılmaz yoğunlukta
Tavsiye: Bu değerlendirmeyi 4 yıldız üzerinden yapıyorum.
**** Şiddetle tavsiye ederim
*** Tavsiye ederim
** Ben bununla vakit kaybettim ama gene de size ilginç gelebilir
* Yanından bile geçmeyin!
Not: Tütün değerlendirmelerimde bir çok pipo içicisinin özenle takip ettiği "oda notu" nu kullanmadım. Çünkü tütünü her zaman kendim için içerim!
hoşgeldiniz
Pipoların koleksiyonunu yapmıyorum. Pipolar benim için sınırsız tütün dünyasındaki değişik lezzetlerin keşfinde kullandığım araçlar oldular hep.
"Hayat biter tütün bitmez" deyip, elimden geldiğince çok tütünün lezzetine bakmaya çalışıyor, bunlar hakkında notlar alıyorum. Burada kendime ait bu notları benim gibi pipo tütünü meraklılarıyla paylaşmaya çalışıyorum.
Ben bir uzman değilim. Tatma şansını yakaladığım tütünler hakkında kendimce yorumlar yapıp, kendimce puanlar verdim. Her pipo meraklısının kendi ağız tadı ve tütün seçimleri bireyseldir ve tartışılamaz.
Burada kullandığım bazı pipo ve tütün terimlerini anlam karmaşası yaşamamak için Türkçeleştirmemeyi uygun gördüm. Arzu edenler bu terimlerin açıklamalı listesini aşağıda görebilirler.
Tütünleri değerlendirirken kullandığım kriterleri de açıklayan bir listeyi aşağıda bulabilirsiniz.
Yıllardır pipo tütünleri hakkında okuduklarım ve tecrübe ettiklerim neticesinde yazdığım Tütün Kültürü adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim.
"Hayat biter tütün bitmez" deyip, elimden geldiğince çok tütünün lezzetine bakmaya çalışıyor, bunlar hakkında notlar alıyorum. Burada kendime ait bu notları benim gibi pipo tütünü meraklılarıyla paylaşmaya çalışıyorum.
Ben bir uzman değilim. Tatma şansını yakaladığım tütünler hakkında kendimce yorumlar yapıp, kendimce puanlar verdim. Her pipo meraklısının kendi ağız tadı ve tütün seçimleri bireyseldir ve tartışılamaz.
Burada kullandığım bazı pipo ve tütün terimlerini anlam karmaşası yaşamamak için Türkçeleştirmemeyi uygun gördüm. Arzu edenler bu terimlerin açıklamalı listesini aşağıda görebilirler.
Tütünleri değerlendirirken kullandığım kriterleri de açıklayan bir listeyi aşağıda bulabilirsiniz.
Yıllardır pipo tütünleri hakkında okuduklarım ve tecrübe ettiklerim neticesinde yazdığım Tütün Kültürü adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Pipo sever dostların, hoşuma giden paylaşımlarından derlediğim bir bölüm de eklendi.
Ziyaretiniz için teşekkürler!
Ziyaretiniz için teşekkürler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder